nordlid.blogg.se

Plantering och krypgrund
Det har varit tyst ett tag. Vädret har varit för dåligt för att åka ut dit och vi har fortfarande kvar vår odlingslott som vi behöver ta hand om. 
 
Men i helgen var vi ute, vi kom lite sent på lördagen och började med ett hinder, ett träd hade fallit över vägen. Lyckligtvis har vi en granne som var hemma, så vi fick fint knata dit och be om hjälp. Han kom dit med en motorsåg och efter en liten stund kunde vi köra förbi. 
 
Även om det fortfarande var ljust ute och vi skulle haft tid att jobba lite så är det rätt skönt att bara mysa. Så vi gjorde upp en eld vi satte oss framför, grillade och drack te. Att sitta där i tystnaden, utan de stadsljud som finns, är oerhört terapeutiskt. Avsaknaden av ljus som stör gjorde också att vi kunde titta på en stjärnklar himmel. Vi såg både stora och lilla björn, Orion, Vintergatan och Jupiter. Naturligtvis en massa andra som vi inte kan identifiera. 
 
Dagen efter var det däremot dags för arbete. Vi började med att fundera på var vi ville plantera vår purpurfläder och våra japanska lönnar, vilket ledde till att vi började planera vilka träd vi ville behålla för vackraste utsikten och gången ner till vår fruktlund (låter bättre än tarmen.) Det blev lite diskussion och jag förlorade kampen mot rönnen. Jag tycker rönn luktar illa under sin blomster-/bärperiod, även om de kan vara fina att titta på. Nå, efter att ha flyttat runt det vi vill plantera tills vi hittade en bra plats började jag röja och gräva medan han kröp ner i grunden för att fortsätta. En bra sak med att jord som kämpas ut därifrån är att det är väldigt bra odlingsjord, vilket jag behövde. 
 
Nästa vecka har jag kurs så det blir ingen tur dit. 
 
Trädet som hindrade oss från att köra vidare
 
En kopp te är aldrig fel
 
Natthimmel  (Inte det lättaste att ta kort på)
 
Markering av träd som ska behållas
 
 
Just nu ser det lite patetiskt ut. 
 
Grunden börjar arta sig