nordlid.blogg.se

Regn och solpaneler
Fyra veckors semester, sol och möjlighet att jobba så mycket som möjligt på torpet. Så tänkte vi. I verkligheten regnade vår första semestervecka bort och resterande tre veckor har kantats med växlande solsken och regn. När vi varit på torpet har vi fått se till att arbeta så mycket som möjligt när det inte regnade, för att sedan ta skydd inomhus när det vräkte ner. 
 
Jag är inte speciellt händig, så det lilla byggandet jag gjorde var att göra ett till hus till kaninerna, eftersom minst en alltid satt ute i regnet och tjurade medan den andra låg i huset. Det blev snett och vint, men kaninerna uppskattade sitt nya hus. 
 
Under tiden jag byggde det, rensade kirskål och organiserade inomhus byggde B på solcellsanläggningen. Han gjorde en ritning på en postitlapp, tog det han hittade i brädväg och satte igång. Det är kanske inget bygge man visar upp på tv, men vi är väldigt nöjda. Efter att vi skruvat fast solcellerna testade vi dess kapacitet och det blev väldigt bra. Eller ja, solen sken ju knappt men ändå. 
 
Tanken är att cellerna ska driva ett litet kylskåp som vi köpt. Det som är kvar är att koppla ihop alla sladdar till batteriet och regulatorn. Typ. 
 
Jag är orimligt glad över den här kylen, eftersom det kommer innebära att vi kan stanna där ute längre, utan att behöva leva på jordnötssmör, rågkusar och konserver. Och vi kan spara på vårt portabla batteri och använda den till annat. 
 
Nästa helg ska vi åka och köpa fruktträd. Vi är inne på äpplen och plommon. Läste på lite om ympning då vi har en del vilaplar, men det är helt fel tid att göra det. Men jag har beskurit de små i alla fall. Så får vi se i vår hur vi gör med ympning. Enligt en sida kan man ympa äpplen och päron. Det känns spännande. 
 
Och så lite bilder.
 
Kaninernas nya hus. 
 
Solcellsanläggningen innan den är klar
 
Solcellsanläggningen med solpanelerna uppsatta :)
 
Kirskål- och skräppbekämpning, ett livstidsprojekt.